Voersaa

På den nordjyske østkyst, ca 15 km syd for Sæby, ligger Voersaa, en lille idyllisk landsby med ca. 600 indbygger. Byen ligger ved udmundingen af Voer å, ved en lang åben kyststrækning.
Stensnæs fuglereservat  ligger på nordsiden af å-udmunding.
Voer å slynger sig igennem byen, en hel naturperle med mange parceller helt ned til vandet og med små både anket op på å bredden.
Byen er en historisk gammel fiskerby, hvor fiskeriet var byens livsnerve, og i den østlige bydel er flere af de gamle huse, som fiskerne brugte, bevaret.
26.august 2006 var en sorgens dag i byen, hvor den godt 300 årige gamle kgl. Privilegeret Kro nedbrændte. Kroen var meget kendt over hele landet som et godt spise og opholdssted og da den lå lige ned til åen også et idyllisk sted. På den anden side af åbredden ligger der Hotel  Garni, hvorfra man kan leje vandcykler, robåde og kanoer til en sejltur op ad åen, en så skøn natur findes ikke mange steder.
Vi har en flot Lystbådehavn som bliver rigtig meget besøgt, om sommeren især af mange turister som kører på havnen og nyder den natur der er derude.
Vi har Fugletårnet hvorfra der er et godt udsyn over fuglereservatet, der er to shelters så der også kan overnattes derude, og så har vi  også snart en madpakkehytte.
Vi har Stensnæsskolen som er kendt som en rigtig god skole til og med 6. klasse.
Vi har en skolefritidsordning, Vi har Børnehave
Og vi har kommunale dagpleje-mødre, så der er gode pasningsforhold til unge og også plads til nye tilflytter.
Byen har et rigt foreningsliv med et godt samarbejde foreningerne imellem.
Vi har 1 frisør, en motorcykel – forretning i byen. Så det er en by i drift både for de fastboende, for turister og selvfølgelig er der også plads til tilflyttere.
Der findes to boligforeninger som udlejer lejligheder, derudover har flere private hus til udlejning.

Flere boliger, flere indbyggere er ønsket i de fleste byer og som er en forudsætning for at byen kan bevare sin skole og sit foreningsliv, benytte og udvikle de især for Voerså`s vedkommende enestående naturområder vi har i området.

Voerså`s ca. 600 indbygger er fordelt på 276 husstande, vi har stadig nye huse der bliver bygget,